070-192 63 81 patric@stockholmseo.se

Contentanalys för bättre SEO ranking och synlighet

Om du inte rankar kan det till stor del bero på att ni inte har tillräckligt med innehåll eller att innehållet inte är tillräckligt relevant

Att content är king är något som det pratats om under en väldigt lång tid. Oavsett om du håller med eller inte, så ligger det väldigt mycket i det, men på lite olika sätt. Content skapas ofta av två olika anledningar. Antingen ur ett konverterteringsperspektiv där man vill att någon ska ta ett beslut och kanske köpa någonting eller signa upp sig för någonting. Den andra anledningen är ur ett optimeringsperspektiv där man vill att texten ska vara så SEO-optimerad som möjligt för att öka chanserna att synas så högt upp på Google som möjligt. När man ska använda vilket typ av optimerat content beror lite på vart den potentiella kunden är i er köpresa. När du t.ex. väl har fått in en potentiell kund på er hemsida så vill du såklart att dem ska konvertera och gå från en potentiell kund till att bli en kund. Men för att få en potentiell kund till er hemsida från Google krävs det att er sida och dess innehåll är SEO-optimerat.

 

Hur vet jag om mitt innehåll är tillräckligt bra SEO-mässigt?

Det enda sättet att ta reda på hur pass väloptimerat ert innehåll på hemsidan är för att ha en chans att synas för ett specifikt sökord eller sökfras, är att jämföra data från er sida med data från dem sidorna som rankar på förstasidan av Google just nu.

Många gånger så har man alldeles för lite innehåll på sin sida och/eller så är innehållet som finns på sidan inte tillräckligt relevant jämfört med de sidorna som ligger på förstasidan.

Säkerställ att innehållet har tillräckligt bra SEO med en contentanalys

Med hjälp av en contentanalys jämför via data från er sida med era konkurrenter som ligger på förstasidan av Google. På så sätt tar vi bort all gissning ur ekvationen och kan istället fokusera på det som Google anser är viktigast att få med just nu för att ha en möjlighet att ranka på förstasidan av Google.

Vad kostar en contentanalys

Priset för en contentanalys är 2000 kr/sökord om ni själva utför implementeringen.
Om ni även önskar få hjälp med implementeringen och skapandet av nytt innehåll är priset 8000 kr/sökord.

Du som beställer en contentanalys i samband med en SEO-Analys får 50% rabatt på 1 valfri contentanalys.

Viktigt att tänka på är att optimering av valt sökord oftast även resulterar i en ökning i ranking för sökord kopplade till valt sökord som vi optimerar för.

Beställ en contentanalys

Om du tycker att detta låter intressant kan du beställa en contentanalys genom att fylla i formuläret nedan. Här fyller du även i om du önskar få hjälp med att implementera alla ändringar och skrivandet av nytt content.

Genom att fylla i formuläret binder du dig inte till någonting, utan vi återkopplar till er inom 24 timmar för att gå igenom era önskemål och skickar därefter en offert för godkännande innan något arbete påbörjas.

Om ni har några som helst frågor eller funderingar når ni oss enklast via knapparna nedan.