072-302 79 83 seo@digattract.se

Hur kommer det sig att ett företag som säger åt sina kunder att blogga för att driva mer trafik till sin hemsida inte själva gör det?

 

Anledningen till det är säkert samma som många utav er också lider av och det är att det ibland tar emot att göra saker för sig själv när man vet att man istället kan lägga den tiden på sina kunder.

 

Även om jag tycker att det är ett bra att fokusera på sina kunder, så hämmar det också tilväxten och med den fler kunder som vi får möjligheten att hjälpa. Därför har jag börjat tänka om och lägger numer mer tid på att även få oss själva att bli synliga för fler.

 

Det som verkligen gör det spännande och gör det hela extremt givande, är att den här ökade satsningen verkligen kommer att kunna hjälpa folk att få hjälp med problem och funderingar som håller dom tillbaka från att lyckas med sitt företagande.

 

För att kunna göra det på bästa sätt, krävs det ett ganska omfattande jobb, vilket också är anledningen till varför det tagit så lång tid att komma till det här beslutet och man kan dela upp arbetet i följande steg.

  • Först och främst måste vi ta reda på vad det faktiskt är som folk behöver hjälp med och det gör vi genom att analysera sökordsdata för att på så sätt hitta sökord där folk söker på Google efter hjälp med olika saker. Ett exempel på den typen av sökning skulle kunna vara “hur får jag fler besökare till min e-handel” (vilket är något vi kommer att skriva om i framtida inlägg).
  • Efter det gäller det att skriva ett blogginlägg som inte bara hjälper till på ett pedagogiskt sätt, utan även är optimerat för att också öka chanserna att faktiskt synas för den aktuella sökningen.
  • Sen ska det skapas en bild som känns relevant till både texten, det egna varumärket och som dessutom står ut i mängden.
  • Slutligen ska blogginlägget spridas i sociala medier och där skrivas om för att passa plattformen och dess användares beteendemönster.

Det här är något du som har en blogg och vill driva mer trafik till din hemsida bör tänka på och verkligen lägga ner lite tid på för att markant öka dina chanser att lyckas.

 

Nu är vi iallafall igång och det känns oerhört roligt!

 

Vi kommer att bjuda på en blandning av text och video och där en del av innehållet även kommer att hittas på vår YouTube-kanal.

 

Om du har förslag på vad du skulle vilja att vi pratar om får du jättegärna lämna en kommentar här nedan eller skicka ett meddelande till oss på sociala medier.

Facebook

Instagram 

 

Ha nu en fantastisk dag!


Important This site makes use of cookies which may contain tracking information about visitors. By continuing to browse this site you agree to our use of cookies.