072-302 79 83 seo@digattract.se

Webbdesign

Stockholm SEO
BOKA ETT MÖTE

Modern webbdesign är avgörande!

Att ha en webbsida är idag viktigt för alla seriösa företag, även om det ibland inte betyder mer än att bara ha en närvaro online. För detta ändamål, är det fler och fler företag samt privatpersoner som bestämmer sig för att ha webbsidor och webbutiker, och anledningen till detta är enkel.

Om ni inte finns online, är det som att ni inte existerar, jag vet det låter som en gammal klyscha:) men alla söker idag i första hand efter företag och tjänster via sina telefoner, surfplattor eller datorer och då gäller det också för er att se till att finnas där.

Vi har stor erfarenhet inom webbdesign och vet därför vad som idag krävs för att både synas och stå ut från alla andra, så att ni för er potentiella kund blir det naturliga valet.

 

Modern Webbdesign i WordPress

 

Vi arbetar med att skapa webbsidor och producera nätbutiker. Framför allt använder vi oss av WordPress när vi skapar våra hemsidor. Men vi gör inte bara webbsidor, utan vi hjälper er också att skaffa domännamn och webbhotell på snabba servrar så att er hemsida laddar snabbt. Vi kan hjälpa er att ta fram en grafisk design och även hjälpa er att ta fram en logotype. Genom att använda modern webbteknik och verktyg skapar vi en ren och modern webbplats. Alla sidor och affärer är naturligtvis responsiva och anpassar sig till alla typer av displayer, telefoner och surfplattor. Efter avslutat jobb ser vi till att ni har allting ni behöver och vi förklarar allting ni behöver veta för att ta ert företag till en ny nivå.

 

Hemsidan är numera viktigt för alla företag och privatpersoner, oavsett om du är ett lokalt företag på orten eller inte. En hemsida är inte bara för att underlätta kontakten via blanketter och överföring av information. Det är mycket mer än så. Hemsidan representerar er som företag, enskild person, produkt eller produkterna och tjänsterna som ert företag tillhandahåller eller utför för alla mäniskor som bor och arbetar i er stad.

Webbsidan är direkt relaterad till marknadsföring och kommunikation med människor (besökare eller potentiella kunder). En väl utformad webbsida är till för att locka potentiella besökare på ett enkelt, snabbt och effektivt sätt till innehållet och berätta för dem att de har kommit till rätt ställe. Allting sker på grund av att webbsidan är utformad med rätt typ av Webbdesign.

Att fånga en läsares uppmärksamhet blir allt svårare. I och med alla olika webbsidor och sociala medier på internet, ser man dagligen tusentals annonser, bilder, videos, nyheter och artiklar. Det är därför viktigt att du mer er hemsida sticker ut från mängden här. Kanske genom att skapa en webbutik som är lätt att hitta i. Om vi inte fokuserar på dessa saker är vi bara som en droppe i ett stort hav av andra webbplatser och webbutiker som konkurrerar med varandra om uppmärksamhet. Skapa en webbutik.

Webbdesign är därför en viktig del i framgången för företag på nätet. En bra hemsida kommer att hinna fånga läsarens uppmärksamhet under den korta tiden som ges och berätta för honom att hans problem kan lösas med hjälp av dina tjänster. Detta tack vare bra Webbdesign. Om läsarens uppmärksamhet inte väcks, kommer han helt enkelt att klicka på bakåtknappen och gå till nästa plats, till er konkurrents webbplats, där han kanske hittar vad han letar efter.Webbdesign består av flera delar som vi måste vara mycket uppmärksamma på. God Webbdesign behöver fylla alla dess kriterier.

 

Snabb Webbdesign

Det första elementet är hastigheten. Om vi tittar på webbsidor för stora företag eller webbjättar som Google, YouTube, Facebook, Instagram och Linkedin, inser vi snabbt att deras sida mycket snabbt svarar på alla våra krav. Bra webbdesign som vi nämnde, är det som vi som besökare oftast uppmärksammar som intressant och lättsamt för ögat. Men webbdesign är mer än så. Ingen vill vänta tio sekunder för er webbsida att laddas. Därför är det viktigt att designa en webbsida med hastigheten i fokus. Ingen kommer att orka sitta och vänta på att massa tunga bilder och designelement ska laddas upp och som dessutom oftast kräver en mycket snabb och internetuppkoppling för att det över huvudtaget ska flyta på bra.

 

Responsiv Webbdesign

En annan mycket viktig faktor är det rörliga stödet. Med vår webbdesign har vi sett till att hemsidan också lämpar sig bra för mobila enheter. Om vi bara tittar tio år tillbaka i tiden så var det här ingenting man egentligen behövde bry sig om eftersom mobiltelefonerna hade så pass små skärmar att man sällan gick in på en webbsida via telefonen. Nu måste er hemsida fungera optimalt på alla typer av skärmar, webbläsare, operativsystem och mobila enheter för att ni inte ska riskera att förlora kunder. Där återigen Webbdesign är någonting viktigt. Nu görs mer än hälften av alla sökningarna på nätet via mobila enheter, nämligen surfplattor och telefoner. Denna andel bara ökar från år till år och folk köper färre datorer – nu när allt deras arbete och underhållning kan överföras till en liten och praktisk surfplattan. Om ni därför, inte tänker på era mobilanvändare, riskerar ni att förlorar mer än hälften av era läsare under nästa år, närmare sagt två tredjedelar.

Detta gäller även om er hemsida är snabb och lyhörd, men inte anpassad till mobil användning, till exempel brist på knappar, överdimensionerad oläslig adress, bristen på text eller helt enkelt oklarheter som förvirrar kunden. Då kommer besökarna istället snabbt att hitta till era konkurrenter.

 

Designa din webbutik och e-handel för bättre konvertering

 

Detta är det tredje elementet. Här bör man vara väldigt noga med att fokusera på enkelheten. Man vill göra det så enkelt att både en tioåring och åttioåring ska förstå hur man går tillväga inuti webbutiken. Man vill också vara noga med hierarkin när man skapar en webbutik. Det är viktigt att veta vad som är viktigast och att kunden sen hittar och förstår vägen ner för att hitta produkten dom söker efter. Återigen kommer webbdesignen in som en viktig del. Man vill att det ska vara rent och snyggt så att man lätt förstår sidans uppbyggnad och kan hitta det man söker efter i webbutiken. Så kom ihåg att bra Webbdesign är viktigt för att kunna Skapa en bra webbutik.

Kommer du ihåg hur vi startade denna konversation? Det är nödvändigt att varje besökare vet exakt vad denna webbplats berättar för kunden. Inom fem sekunder måste han eller hon veta att han kommit till rätt hemsida. Låt inte dina bilder och media distrahera för mycket. Om din webbplats är avsedd att fungera som en advokatbyrå, ska varje besökare på mindre än fem sekunder veta att ni är i advokatbranschen och att ni med era tjänster kan erbjuda att hjälpa dom med det dom behöver hjälp med. Om din webbplats är en webbutik för försäljning av böcker, så måste besökare se direkt att det är det ni gör. Detta kan låta självklart, men vår erfarenhet säger att mer än 90% av alla webbsidor är alldeles för förvirrande. Återigen, tänk bra Webbdesign även när ni starta en webbutik.

 

Webbutik som kunden kan relatera till

Som sagt, i 90% av fallen så förstår du omedelbart inte vad webbsidorna handlar om. Om du inte tror oss, utforska några webbsidor som du för närvarande inte känner till. Du kommer snabbt att se att de har en hel del bilder som verkligen inte är relaterade till vad dom faktiskt gör. De har kanske också en hemsida med stora bilder, som upptar en hel del utrymme och gör att sida bara laddar långsamt men det ger ingenting av värde för kunden.

 

Sökmotoroptimera din webbutik

Kombinationen av stora bilder som inte berättar mycket och en liten mängd text är inte bara dåligt för era läsare och ett dåligt sätt att kommunicera med potentiella kunder, men det har också en mycket negativ inverkan på SEO optimering av er webbsida.

Vi tror att sökmotoroptimering (SEO) fortfarande är det mest effektiva sättet att få besökare. Eftersom människor aktivt söker efter dina tjänster och du hittade oss på det sättet, bör du ha uppmärksammats på att ni också bör sökmotoroptimera er webbplats.

Google ser inte bilder, utan kan bara läsa av text i bilden. Med det sagt vill jag bara säga att ni i dom flesta fall kommer att behöva ha mycket mer text på webbsidan och mindre stora bilder som tar bort ert budskap och gör webbsidan långsammare för att ha en bättre chans att visas högt i sökresultatet på Google, och därmed också få fler kunder.

Delar som är viktiga för att få en så effektiv webbsida som möjligt är att ha en bra relation till sökmotorerna och det får man genom att sökmotoroptimera sin hemsida på bästa sätt, så att sökmotorerna kan hitta och läsa av hemsidan på ett bra sätt.

Sen behövs det även en bra webbdesign för att kunden ska uppleva webbsidan på ett bra sätt och snabbt förstå och hitta det dom söker efter när dom väl landat på er hemsida. När du får dessa två delar att fungera på ett mycket bra sätt med varandra uppnår ni också bättre ranking och fler kunder.

Om ni väljer att sökmotoroptimera och designa er webbplats för enbart mobiltrafik så kommer ni att få bra ranking på just mobila enheter, men inte alls bra för dator. Det fungerar självklart likadant åt andra hållet.

Om ni sökmotoroptimerar er hemsida enbart för dator och skapar en webbdesign som ser bra ut på en dator men inte alls fungerar på mobila enheter, så kommer ni att synas bra när folk söker via sin dator men inte alls bra när man söker via en mobiltelefon eller surfplatta.

Vi sökmotoroptimerar och skapar en webbdesign som är responsiv, vilket betyder att hemsidan anpassar sig efter storleken på skärmen som användaren söker ifrån. Det betyder att ni syns lika bra oavsett om personen gör en sökning via sin telefon eller dator vilket gör att ni får det bästa från två världar.

Om ni skulle ha en webbdesign som är icke-responsiv och kunden går in på er hemsida vi telefon, så kommer han eller hon att direkt backa tillbaka ut till sökresultatet eftersom det blir väldigt jobbigt och i vissa fall inte ens möjligt att navigera runt och använda hemsidan.

Det i sin tur visar för Google och andra sökmotorer att kunden inte kunde hitta det som sökte efter på er hemsida och ger er en sämre ranking.

Om kunden istället går in på er hemsida och stannar där, visar det för Google att ni har en webbdesign som är väl optimerad och ger er pluspoäng.

Vi ser självklart till att även skapa responsiva webbutiker och anpassar sig till alla typer av skärmar och gör att era kunder på ett enkelt sätt kan köpa era produkter och tjänster i er onlinebutik.

 

Vi tar hand om både er sökmotoroptimering och webbdesign för er hemsida

 

Genom att låta oss ta hand om byggande av er nya webbsida och webbutik slår ni två flugor i en smäll.

Vi ser till att webbdesignen är gjord på ett sätt som gör att era kunder möts av en hemsida som ser bra ut, laddar snabbt och där det är lätt för kunden att hitta det dom söker.

Dessutom ser vi till att sökmotoroptimera er webbsida på bästa möjliga sätt där vi använder oss av beprövade tekniker som vi vet fungerar och som håller i längden. Det kommer att innebära att många fler kunder har möjligheten att hitta er hemsida och köpa mer utav era fantastiska tjänster och produkter. Helt enkelt sökmotoroptimering och webbdesign när den är som bäst.

Nästa punkt handlar om att använda sig av både marknadsföring och psykologi. Det är viktigt att med en hemsida stärka kommunikation mellan kunden och webbsidan.

Utmärkt design är praktiskt taget osynlig. Om vi gör en hemsida där varje besökare fokuserar på designen och det är det enda de ser, då vi har gjort något fel. Syftet med webbplatsen är inte att kunden ska gå in på den enbart för att beundra webbdesignen (såvida vår tjänst är webbutveckling), utan att hitta en lösning till ett problem dom har.

Ett mycket bra exempel på en utmärkt hemsida som förmedlar exakt det som kunden förväntar sig är Apple. Om du tittar, kommer du se att det egentligen inte är någonting extraordinärt med själva hemsidan. Det är en väldigt stram design och andra element är inte heller så specifika. Ingenting som ingen annan klarar av att göra.

Allt på sidan är gjort väldigt enkelt och elegant. Allt detta förstärker budskapet och presentationen av produkterna. Även enskilda element, såsom bakgrundsfärg, bild, justering, typsnitt, storlek, stil av titeln, och resten av texten bör vara i de flesta fall så enkel som möjligt.

Den bästa rekommenderade strategin för din webbplats är att du bara har två olika färger i bakgrunden, två olika karaktärer, två olika teckenstorlekar av texter, två olika kompositioner eller två olika teckensnitt. I vissa fall kan du ha tre olika alternativ men mer än tre är definitivt inte att rekommendera.

Om man snabbt möter alltför många olika färger, olika teckensnitt och storlekar, kan man snabbt bli förvirrad som läsare. Vi uppmuntrar dig att imitera de bästa personerna och företagen i branschen.

Det är inte bara webbsidejättarna och framgångsrika digitala företag som är duktiga på detta utan också olika tidningar och tidskrifter såsom Cosmopolitan Magazine och New York Times. Allt detta är relaterat till hur människor tänker.

Dessa stora organisationer har många funnits under en väldigt lång tid och har lagt en hel del pengar och testat otaligt många olika experiment på lika många olika typer av människor.

Därför har det praktiskt taget identifierat alla typer av människor och vet därför exakt vilken typ av webbdesign som bör användas och bästa designen för att skapa en webbutik.

Det vore klokt att imitera denna kunskap för att öka chanserna till de bästa resultaten och den bästa webbdesignen.

 

Att skapa en webbshop och e-handel som säljer

 

Något som man också kan titta på hur Apple har gjort på sin webbplats. Webbplatser kan delas upp i två delar – de där vi får en känsla av att det bara vill sälja på dig någonting, och de där vi får en känsla av att vi lärt oss något och att vi kommer att lämna webbsidan bättre vetande och informerad än vi var innan vi kom.

Trots att du kanske vill ha en onlinebutik och sälja produkter eller tjänster, så måste också webbplats ge ett intryck av värde. Ge ett intryck av bra information, där alla kan lära sig något nytt och användbart och inte bara lägga upp en produkt till försäljning.

Alla dessa faktorer kommer dock inte att räcka till om vi inte kan inspirera till någonting mycket viktig, nämligen förtroende.

Dom flesta som besöker er hemsida har i dom allra flesta fall aldrig tidigare varit där. De har egentligen ingen aning om vilka ni är eller vilken typ av verksamhet ni har.

Så därför fungerar ofta er webbplats som ett slags första intryck. Det är därför det bland annat är så viktigt med webbdesignen på er hemsida.

Om det första intrycket är dåligt, kommer det att vara svårt att reparera detta. Detta gäller särskilt i de fall där era produkter eller tjänster säljs direkt via Internet och en webbutik.

På webben pågår det mycket cyberbrott och bedrägerier och det vet många kunder om. Därför är många besökare och potentiella köpare väldigt försiktiga när som ska handla från någon direkt på nätet.

Så om man inte har skapat en hemsida med webbdesign och webbutik som gör att kunden känner sig trygg och där man även har ett SSL-certifikat installerat på sin webbsida, finns det en stor risk att man förlorar många kunder som annars hade handlat från er hemsida. Så se till att det inte finns någonting på hemsidan som kan göra att kunden känner tvivel.

Det är en helt annan historia när man tittar på webbplatser som eBay och Amazon. Dessa två sidor har redan otroligt mycket förtroende, eftersom människor vet att de kommer i de flesta fall att få en bra produkt och dom vet att sina kortuppgifter är säkra.

Oavsett det så är fortfarande webbdesign en viktig aspekt även för dom.

En annan anledning till varför folk känner så stort förtroende för dessa giganter är att kunderna vet att dom i de flesta fall får pengarna tillbaka om dom inte skulle vara nöjda med en produkt.

Om du inte erbjuder liknande tjänster på din hemsida, kan det vara stor idé att inför det så att kunden känner samma trygghet och du vinner över deras förtroende.

Du kan också ta hjälp av olika element, såsom bilder och logotyper av erkända och pålitliga varumärken och företag. Det hjälper också besökarna på er webbplats att känna mer förtroende eftersom de redan litar på dessa företag som t.ex. PayPal, WordPress, Visa och Master Card.

All risk eller känsla av risk som er kund eventuellt kan känna när dom är på er hemsida måste tas bort. Potentiella kunder bör inte vara i riskzonen.

Genom att erbjuda garantier och erbjudande kan det verka som att du tar den stora risken och det får kunden att känna sig säkrare. Men se till att var tydlig med exakt vad som gäller och gör det lätt för den potentiella kunden att veta vad dom har för rättigheter.

Det gör också att kunden känner sig säkrare och inte att du försöker undanhålla viktig information. Glöm inte heller bort vikten av att hålla sidan ren och enkel, Webbdesign är så viktig.

Som ni har sett, är webbdesign allt annat än lätt. Men med olika teman och mönster som man lätt kan erhålla på olika nätbutiker kan man göra en mycket trevlig webbsida.

Men det är inte det viktigaste. Att utforma hemsidan till att se så snygg ut som möjligt kommer nästan på sista plats, eftersom många andra faktorer mycket viktigare.

Därför rekommenderar vi alla att låta proffs som har både erfarenheten och kunskapen att förstå kommunikation och design att just designa er hemsida så att ni kan fokusera på det som ni är bäst på.

Så om du vill att alla dessa element görs på rätt sätt, att webbdesignen blir utformad på ett sätt som ger er hemsida maximal utdelning, då har ni kommit helt rätt.


Important This site makes use of cookies which may contain tracking information about visitors. By continuing to browse this site you agree to our use of cookies.