070-192 63 81 patric@stockholmseo.se

Webbdesigner Stockholm

Stockholm SEO
BOKA ETT MÖTE

Rätt webbdesign för ditt företag är avgörande

Alla seriösa företag har idag en hemsida. Om ni inte finns online så är det som att ni inte existerar. Idag söker alla efter företag och tjänster via sina telefoner, surfplattor eller datorer och då är det avgörande att ni dyker upp när potentiella kunder söker efter just er specifika tjänst eller produkt.

Då vi i grund och botten är en SEO-byrå så vet vi vad som krävs för att synas och stå ut från alla andra vilket till stor del grundar sig i en hemsidas webbdesign.

Utöver SEO så kan vi även hjälpa er med webbdesign och leda er i rätt riktning, kontakta oss via mail eller telefon så kan vi diskutera och se över er befintliga situation.

Modern webbdesign i WordPress

Vi skapar både hemsidor och näthandelsbutiker. Framförallt använder vi oss av WordPress när vi producerar dessa. Utöver att vi producerar olika typer av webbsidor så hjälper vi er också att skaffa domännamn och webbhotell på snabba servrar så att er hemsida laddar snabbt. Självklart ser vi även till att er nya hemsida är responsiv det vill säga att den fungerar på alla typer av displayer, telefoner och surfplattor. Likaså kan vi även hjälpa er med att ta fram en grafisk profil och logotype. Efter avslutat jobb ser vi till att ni har allting som ni behöver samt att vi förklarar allt som ni behöver veta för att ni ska kunna ta ert företag till en ny nivå.

Webbdesign & Konvertering 

Det är viktigt att ha i åtanke att en väl utformad webbsida är till för att locka potentiella besökare på ett enkelt, snabbt och effektivt sätt och genom detta berätta för de att de har kommit till rätt ställe. Att en besökare gör det ni vill att den ska göra inträffar bara på grund av att webbsidan är utformad med rätt typ av webbdesign.

Webbdesign & Uppmärksamhet

Att fånga någons uppmärksamhet blir allt svårare. I och med alla olika webbsidor och sociala medier på internet ser man dagligen tusentals annonser, bilder, videos, nyheter och artiklar. Det är därför viktigt att er hemsida sticker ut från mängden.

Webbdesign är en viktig del i framgången för företag, en bra hemsida kommer att hinna fånga läsarens uppmärksamhet under den korta tiden som ges och berätta för honom att hans problem kan lösas med hjälp av dina tjänster. Detta tack vare bra Webbdesign. Om läsarens uppmärksamhet inte väcks, kommer han helt enkelt att klicka på bakåtknappen och gå till nästa webbplats som kanske är er konkurrents där han istället hittar vad han letar efter.

Webbdesign & Hastighet 

Det första som man måste ha i åtanke vid utvecklande av en ny webbsida är hastigheten, ingen vill vänta i tio sekunder för att er webbsida ska laddas. Därför är det viktigt att designa en webbsida med hastigheten i fokus. Ingen kommer att orka sitta och vänta på att en massa tunga bilder och designelement ska laddas upp, detta kräver oftast en mycket snabb internetuppkoppling för att det över huvudtaget ska flyta på bra.

Webbdesign & Responsivitet 

Precis som vi nämnde ovan så kommer vi givetvis se till att er hemsida fungerar på alla typer av displayer, telefoner och surfplattor dvs att den är responsiv. 

Om vi blickar tillbaka tio år i tiden så var det här ingenting man egentligen behövde bry sig om eftersom mobiltelefonerna hade så pass små skärmar att man sällan gick in på en webbsida via telefonen. Idag måste å andra sidan er hemsida fungera optimalt på alla typer av skärmar, webbläsare, operativsystem och mobila enheter för att ni inte ska riskera att förlora kunder.

Idag görs mer än hälften av alla sökningarna på nätet via mobila enheter, såsom surfplattor och telefoner. Denna andel ökar från år till år och folk köper färre datorer.  Om ni inte tänker på era mobilanvändare så riskerar ni att förlorar mer än hälften av era besökare under nästa år. 

Webbutik & e-handel

Vid utformandet av en e-handel så vill man göra det så enkelt som möjligt, det innebär att både en tioåring och åttioåring ska förstå hur man går tillväga när man besöker webbutiken. 

Det är viktigt att vara noga med hierarkin när man skapar en webbutik, man bör tänka på vad som har högst relevans samt att kunderna hittar den eller de produkter som de söker efter. Det bör därför vara rent och snyggt så att man lätt förstår sidans uppbyggnad och att man på ett enkelt sätt hittar det man söker efter. Kom ihåg att en väl utformad webbdesign är fundamental för att kunna skapa en bra webbutik.

Webbplats & konvertering 

Som webbplats-ägare har du 5 sekunder på dig att övertyga en ny besökare om att han har kommit rätt. Därför får du inte låta dina bilder och annat media distrahera allt för mycket. 

Om ni exempelvis bedriver en advokatbyrå så skall besökaren förstå att ni är i just den branschen inom loppet av 5 sekunder. Detta kan låta självklart men vår erfarenhet säger att mer än 90% av alla webbsidor är alldeles för förvirrande. 

Återigen, tänk bra webbdesign. Om du inte tror oss, utforska några webbsidor som du för närvarande inte känner till. Du kommer snabbt att se att de har en hel del bilder som verkligen inte är relaterade till vad de faktiskt gör. De har kanske alldeles för stora bilder som upptar en hel del utrymme och som gör att sidan bara laddar långsamt och inte ger något av värde för kunden.

Webbdesign & SEO  

Kombinationen av stora bilder som inte berättar mycket och en liten mängd text är inte bara dåligt för era besökare och ett dåligt sätt att kommunicera med potentiella kunder, men det har också en mycket negativ inverkan på SEO optimeringen av er webbsida.Vi tror att sökmotoroptimering (SEO) fortfarande är det mest effektiva sättet att få besökare eftersom människor idag söker efter dina tjänster eller produkter i sökmotorer. Om du hittade oss på det sättet så bör ni ha uppmärksammats på att ni också bör sökmotoroptimera er webbplats.

För att få en så effektiv webbsida som möjligt så bör ni ha en bra relation till sökmotorerna och det får man genom att sökmotoroptimera sin hemsida så att sökmotorerna kan hitta och läsa av hemsidan på ett bra sätt. Sedan behövs det även en bra webbdesign för att kunden ska uppleva och förstå webbsidan på ett bra sätt samt hitta det de söker efter när dom väl landat på er hemsida. När du får dessa två delar att fungera då uppnår ni också bättre ranking och får därigenom fler kunder.

Responsiv SEO & Webbdesign 

Vi både sökmotoroptimerar och skapar en webbdesign som är responsiv vilket betyder att hemsidan anpassar sig efter storleken på skärmen som användaren söker ifrån. Det betyder att ni syns lika bra oavsett om personen gör en sökning via sin telefon eller dator vilket gör att ni får det bästa från två världar.

Tänk på att om ni väljer att sökmotoroptimera och designa er webbplats för enbart mobiltrafik så kommer ni att få bra ranking på just mobila enheter men inte alls bra för datorer. Det fungerar självklart likadant åt andra hållet. Om ni sökmotoroptimerar er hemsida enbart för datorer och skapar en webbdesign som ser bra ut på en dator men som inte alls fungerar på mobila enheter så kommer ni att synas bra när folk söker via sin dator men inte alls lika bra när man söker via en mobiltelefon eller surfplatta.

Om ni skulle ha en webbdesign som är icke-responsiv och kunden går in på er hemsida via telefonen så kommer han eller hon direkt att backa tillbaka till sökresultatet eftersom det blir väldigt jobbigt och i vissa fall inte ens möjligt att navigera runt och använda hemsidan via telefonen. Google och andra sökmotorer kommer att se detta och kommer därför att ge er sämre ranking. Om kunden istället går in på er hemsida och stannar där påvisar det för Google att ni har en webbdesign som är väl optimerad och ger er pluspoäng.

Låt oss ta hand om er sökmotoroptimering och Webbdesign

Vi ser till att webbdesignen är gjord på ett sätt som gör att era kunder möts av en hemsida som ser bra ut, laddar snabbt och där det är lätt för kunden att hitta det de söker. Dessutom ser vi till att sökmotoroptimera er webbsida på bästa möjliga sätt där vi använder oss av beprövade tekniker som vi vet fungerar och som håller i längden. Det innebär att många fler kunder har möjligheten att hitta er hemsida och köpa era fantastiska tjänster och produkter.

Utmärkt Webbdesign 

Utmärkt webbdesign är praktiskt taget osynlig. Om vi gör en hemsida där varje besökare fokuserar på designen och det är det enda de ser, då vi har gjort något fel. Syftet med webbplatsen är inte att kunden ska gå in på den enbart för att beundra webbdesignen (såvida vår tjänst är webbutveckling), utan att hitta en lösning till ett problem som besökarna har.

Ett mycket bra exempel på en utmärkt designad hemsida som förmedlar exakt det som kunden förväntar sig är Apples.  Det är egentligen inget extraordinärt med själva hemsidan, och det är just det som är poängen. Hemsidan har en väldigt stram design och andra element är inte heller så specifika. Sidan är enkel och elegant vilket förstärker budskapet och presentationen av produkterna.

Webbdesign strategi 

Den bästa strategin för din webbplats är att du bara har två olika färger i bakgrunden, två olika karaktärer, två olika teckenstorlekar av texter, två olika kompositioner eller två olika teckensnitt. I vissa fall kan du ha tre olika alternativ men mer än tre är definitivt inte att rekommendera. Om man snabbt möter alltför många olika färger, olika teckensnitt och storlekar, kan man snabbt bli förvirrad som läsare. Enskilda element såsom bakgrundsfärg, bild, justering, typsnitt, storlek, stil av titeln, och annan text bör vara så enkel som möjligt.

Skapa en konverterande webbshop och e-handel  

Om vi återigen utgår från Apple och hur de har utformat sin webbplats samt den känsla som man får som besökare så inser man två saker – det ena är att de vill sälja på dig något och det andra är att de vill inge en känsla av att man lämnar deras webbplats bättre vetande och informerad än innan.

När du skapar din webbshop så bör du tänka på att den även ska ge ett intryck av att man får bra information och att man kan lära sig något nytt och användbart, med andra ord så handlar det om så mycket mer än att lägga upp en produkt eller tjänst till försäljning.

E-handel & förtroende 

Nyss nämnda faktorer kommer dock inte att räcka om vi inte kan inge förtroende. De som besöker er hemsida har i majoriteten av fallen aldrig tidigare varit där. De har egentligen ingen aning om vilka ni är eller vilken typ av verksamhet ni bedriver.  Därför fungerar ofta er webbplats som ett första intryck och det är därför det är så viktigt med webbdesignen. 

Om det första intrycket är dåligt kommer det att vara svårt att reparera. Detta gäller särskilt i de fall där era produkter eller tjänster säljs direkt via internet. På webben pågår det mycket cyberbrott och bedrägerier och det vet många kunder om. Därför är många besökare och potentiella köpare väldigt försiktiga när de ska handla på nätet.

Därför är det viktigt att skapa en hemsida med en webbdesign som inger trygghet och där man även har ett SSL-certifikat installerat. Annars finns det en stor risk att man förlorar många kunder som annars hade handlat från er hemsida. Se därför till att det inte finns någonting på hemsidan som kan göra att kunden känner tvivel. 

Fronta med erkända varumärken 

För att inge förtroende så kan du ta hjälp av olika element såsom bilder och logotyper av redan erkända och pålitliga varumärken och företag. Det hjälper också besökarna på er webbplats att känna mer förtroende eftersom de redan litar på dessa företag som t.ex. PayPal, WordPress, Visa och Master Card.

Kontakta oss – Vi hjälper er!  

Som ni säkert har insett så är webbdesign allt annat än lätt och därför rekommenderar vi alla att låta proffs som har både erfarenheten och kunskapen att förstå kommunikation och design att designa er hemsida så att ni istället kan fokusera på det som ni är bäst på.

Om du vill att alla ovanstående element görs på rätt sätt vilket kommer att ge er hemsida maximal utdelning, då har ni kommit helt rätt.

Boxed logo Stockholm SEO

Karltomtavägen 2
197 93 Bro

Kontakta oss

5 + 9 =